Koraszülöttek világnapja

2023.11.14. 10:00

Ünnepeljük együtt az élet csodáját!

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház, Mátay Lilla főorvos és a PIC-részleg valamennyi munkatársa várja mindazon koraszülött gyermekeket és szüleiket, akik az intézményben jöttek a világra. A találkozó november 17-én, pénteken 15 órakor lesz a kórház E épületének 4. emeletén, a PIC-részleg előtti közösségi térben.

Benkő Péter

A találkozó november 17-én, pénteken 15 órakor lesz a kórház E épületének 4. emeletén, a PIC-részleg előtti közösségi térben

Forrás: kórház

A vármegyei kórházban immár hagyomány, hogy az orvosok és az ápolók a Koraszülöttek Világnapján találkozóra invitálják azokat a családokat, akik az idő előtt érkezett kisgyermekek miatt nehéz utat jártak be. Minden kisbaba világra jötte emlékezetes pillanat, ám a koraszülöttek esetében az érintett családok tagjai kénytelenek olyan érzelmeket meg-és átélni, mellyel a legtöbb szülő sosem találkozik. Az aggódás és a félelem hullámzása, valamint az intenzív gyógykezelésekkel való szembenézés komoly lelki kihívások elé állítja a szülőket.

Azok a kis harcosok, akik koraszülöttként látták meg a napvilágot különleges gondoskodást és törődést igényelnek – a részlegünk orvosai és ápolói mindig is itt voltak és itt lesznek azért, hogy segítsenek az újszülötteknek és szüleiknek.

A koraszülöttek világnapjára szervezett találkozó lehetőséget teremt arra, hogy az időközben felcseperedett gyermekek találkozzanak azokkal az orvosokkal és ápolókkal, akik segítették és támogatták őket a nehéz időszakban. A közös élmények megosztása segít erősíteni a kapcsolatotokat és közelebb hozza az intézmény munkatársait és a családokat egymáshoz.

A délutánt a korábbi években megszokott és nagy sikerű Ringató foglalkozás (Rábaközi Rita, Kizlinger Kata és Sári Kata, ének, muzsika), valamint a Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány terápiás kutyákkal színesítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában