Karácsonyi jótékonyság

2023.11.22. 09:00

Veszprémben is rekordközeli élelmiszer-adományt gyűjtöttek

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciója kiemelkedő eredményt hozott az elmúlt hétvégén országosan, 153 településen 356 áruházban 342 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a felajánlásokból – adta hírül az MTI. Hasonlóan pozitív eredményről számolt be a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetője, ők a legutóbbi, tavaszi kampányuk eredményét közel megduplázták.

Benkő Péter

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

– Mint segélyszervezet pályáztunk közreműködőként a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez, ahol most a veszprém-dózsavárosi Aldi üzletet jelölték ki számunkra adományok gyűjtéséhez – mondta el lapunknak Horváthné Kecskés Diána intézményvezető. Összesen 1300 kilogramm adományt gyűjtöttek, melyeket száz család között fognak szétosztani. A veszprémi és környékbeli családokat, amelyek a csomagokat kapják, jól ismerik, komoly anyagi problémákkal küzdenek, így nagy segítség lesz számukra a tartós élelmiszer az ünnepekre. – Igyekszünk a csomagokat közel azonos összetételben elkészíteni az adományokból, amelyik családban több gyermek él, azok több édességet kapnak – nyilatkozta az intézményvezető, akitől megtudtuk, rengeteg szaloncukrot, csokoládét, kekszet, süteményt, konzervet és klasszikus tartós élelmiszert, például tésztát vagy rizst tudnak a háromnapos akció eredményeként eljuttatni a családokhoz. A lebonyolításban helyi középiskolás fiatalok önkéntesként segítettek.

Az MTI tájékoztatója szerint az adománygyűjtés tovább folytatódik online-felületeken, ahol november 30-ig kínálnak lehetőséget ezer és ötezer forint közötti adománycsomagok vásárlására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában