Virágos Magyarország

2023.11.28. 07:00

Virágos közterületeiért nyert díjat Pápa városa

Hazánk meghatározó környezetszépítő versenye, a Virágos Magyarország 1994 óta mára az ország legnagyobb közösségi mozgalmává érett, amit jól mutat, hogy idén minden korábbinál több pályázatot nyújtottak be a települések. Pápa városa is évről évre indul a megmérettetésen, az önkormányzatnak idén az Arany Rózsa Díjat ítélték oda.

Haraszti Gábor

Rangos környezetszépítő-díjat vett át Pápa alpolgármestere Fotó: Unger Tamás

Az Eiffel Műhelyházban tartott ünnepélyes díjkiosztón öt települési kategóriában és hat kiemelt témában hirdettek győzteseket, több mint ötven szakmai díjat adtak át. A megmérettetésre kilencezer pályázat érkezett a harminc év alatt, a versenyt folyamatos innováció jellemzi, a kategóriák körét bővítették: idén első alkalommal nevezhettek a települések Az év zöld innovációja díjra. A versenyre az idén minden korábbinál több, 492 pályázat érkezett. Pápa város képviseletében Unger Tamás alpolgármester az Arany Rózsa Díjat vehette át, mely a közterületek virágosítását díjazza, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában