Oktatás

2023.12.07. 11:30

113 notebookot kaptak az almádi diákok, országgyűlési képviselő is segített a cipekedésben

Összesen 113 notebook érkezett Balatonalmádi közoktatási intézményeibe a diákok számára. Az eszközöket a Vörösberényi Általános Iskolában adták át, a cipekedésben Kontrát Károly országgyűlési képviselő is segített.

Kovács Erika

Forrás: önkormányzat

Kontrát Károly egyebek mellett kiemelte, a diákok ezentúl még eredményesebben vehetnek részt a digitális oktatásban, mert a tananyagot modern eszközökkel tudják megtanulni. – A gépek ugyanis segítik azt, hogy a gyerekek 21. századi képzést kapjanak, a versenyképes tudást pedig a mindennapokban és a továbbtanulásnál is eredményesen tudják alkalmazni – mondta az országgyűlési képviselő. Fabó Péter, Balatonalmádi polgármestere kifejtette, a jövőt a művelt emberek jelentik, amelyhez tanulni kell. A most átvett eszközök nagyban segítik az almádi diákokat. Mint mondta, a Vörösberényi Általános Iskola 51, a Györgyi Dénes Általános Iskola 50, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium 12 darab notebookot kapott.  Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója örömmel szólt arról, hogy rendkívül sikeres a Klebelsberg Központ által megvalósított projekt, amelynek keretében ezúttal a 7. és a 10. évfolyam tanulói vehetik át a gépeket. Az országos programban összesen 140 ezer darab digitális eszközhöz jutnak azok a diákok, akik tavaly ősszel regisztráltak a KRÉTA program internetes oldalán. Veszprém vármegyében csaknem 4000 notebook talál majd gazdára. 

Forrás: önkormányzat 

Zanathy László, a Vörösberényi Általános Iskola igazgatója aláhúzta, a mai modern oktatáshoz mindenképpen hozzátartoznak az infokommunikációs technológia eszközei. Egy iskolában nagy problémát jelent, hogy ezek az eszközök hamar elavulnak, ezért folyamatos fejlesztésükre hatalmas energiát kell fordítani. – Nagy öröm, mikor a fenntartó gondoskodik ezekről az eszközökről. A gyermekek ezeket a professzionális gépeket otthon fogják használni, de lesz majd alkalom, amikor az iskolában, közös foglalkozás keretében, együtt dolgozunk majd velük – fogalmazott. Mint ismert, a program 2024 tavaszán folytatódik, akkor az 5., a 6. és a 9. évfolyamon tanuló diákoknak osztanak ki eszközöket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában