Advent

2023.12.09. 12:00

A hidegben is jólesett a közösségi együttlét az Egry lakótelepen

Betlehemállítás, adventi gyertyagyújtás, közös éneklés, forró tea és forralt bor várta a veszprémi Egry lakótelepen élőket pénteken. Az eseményen részt vett Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter

A fagy ellenére kicsik és nagyobbak egyaránt megjelentek a közösségi eseményen, ahol a képviselő amiatt fejezte ki örömét, hogy idén már itt, az Egyetemvárosrészben is elkészült egy betlehem. Konkrétan a lakótelepi élelmiszerbolt és az Egry úti Körzeti Óvoda között. – Mindig közösségekben gondolkodom, összefogással jött létre ez a betlehem is, mely a Pro Bono Veszprémért Egyesület jóvoltából készült el advent második vasárnapja előtt. A karácsonyra való ráhangolódás időszakában ez egy ünnepi, ugyanakkor helyi látványosság – mondta el a képviselő, majd kiemelten szólt az elmúlt időszak más aktív közösségi tevékenységeiről, melyek az Egyetemvárosban zajlottak, többek között közösségi tervezést is megvalósítottak a Csikász–Csermák–Egyetem utcák találkozásánál. – Ahhoz hasonló programot tervezünk végrehajtani az Egry lakótelepen is. A mostani helyszínt is érintené ez, illetve a lakótelep más, nagyobb zöldfelülettel rendelkező részeit, s úgy tervezzük, tavasszal el tudjuk kezdeni a megvalósítást. Természetesen az itt élőket is be kívánjuk vonni a tervezésbe – mondta el Csik Richárd.

A betlehem felállítása mellett más meglepetéssel is készültek az Egry lakótelepen, az óvoda pedagógusai adventi énekeket adtak elő, s az éneklésbe később a lakók is bekapcsolódhattak, akiknek bizony jólesett a forró tea vagy a forralt bor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában