Advent Badacsonytomajon

2023.12.04. 14:00

A ma emberének is meg kell tanulni várakozni!

A karácsonyra való hangolódás, az adventi várakozás jegyében gyúlt ki az első gyertya Badacsonytomajon vasárnap.

Szijártó János

Az első gyertya meggyújtása után a NABE Badacsonytomaji Csoportjának kórusa adott az alkalomhoz illő szép műsort vasárnap a Városháza téren Fotó: Szijártó János

Az adventi időszak a keresztény számára a Jézus eljövetelére való várakozás, a lelki felkészülés ideje, amikor a négy gyertya által jelképezett tulajdonságokat, a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet kell erősíteniük magukban. Erről Krisztin N. László polgármester beszélt Badacsonytomaj első adventi vasárnapján. Úgy vélte, a ma embere – legalábbis a többség – alkalmazkodott a felgyorsult világhoz, mindent azonnal akar, és nem is képes türelmesen várakozni. Pedig az advent éppen erről szól, a karácsonyvárásról, s aki ezt nem érti, nem érzi, valószínűleg soha nem lesz boldog.
A polgármester az ünnepi köszöntő után meggyújtotta az első gyertyát, majd a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) Badacsonytomaji Csoportjának kórusa adott az alkalomhoz illő szép műsort.

A következő vasárnapon szintén 16 órai kezdettel kezdődik adventi műsor a Városháza téren, ekkor Gondos Gábor Ferenc református lelkipásztor közreműködésével. A rendezvényen a Pipitér óvoda és minibölcsőde műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. A harmadik vasárnapon Veress István evangélikus lelkész és a Tatay Sándor Általános Iskola kórusa, a negyedik gyertya gyújtásánál Bedy Imre plébános és Kulcsár-Székely Attila színművész működik közre a badacsonytomaji adventi programon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában