Ajándék

2023.12.07. 10:00

A századik újszülött kapott bölcsőt Magyarpolányban

A századik újszülöttnek adták át a bölcsőt a község vezetői a minap. Aki kapta, Kreiner Lotti szülei első gyermeke. A család boldogan vette át a bölcsőt Grőber József polgármestertől. 

Tisler Anna

Örömmel fogadták a szülők az ajándékot

Forrás: önkormányzat

Örömmel fogadták a szülők az ajándékot
Forrás:  önkormányzat

A képviselő-testület a családokat az édesanya kérdésének megfelelően összeállított babacsomaggal, 50 ezer forint életkezdési támogatással, a tüskevári fazekas által készített komatállal – melyet Nar­dai Anita tölt meg többfajta süteménnyel – is megajándékozza.

A gyermek születése után felvonják a babazászlót, ha kisfiú érkezett, világoskéket, ha kislány, rózsaszínt. A ház elé kiteszik a fából készült gólyát. 
Grőber József elmondta, hogy a bölcsőt 4-5 hónapig használják, utána visszaadják, majd rákerül a baba neve, aki élete első hónapjaiban ringott benne. Idén Lotti a 13. újszülött. A község lélekszáma folyamatosan növekszik, már meghaladja az 1400 főt. Az első újszülött, aki megkapta a bölcsőt, 2015. tavaszán Szabolcsi Emma volt, aki már a helyi iskola diákja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában