Betlehemes játékkal

2023.12.04. 21:00

Adventi varázslat a várudvaron

Advent első vasárnapján kigyúltak a karácsonyi fények, ismét ünnepi díszbe öltözött a várpalotai Thury-vár, amelynek udvarán a Cserregő Néptáncegyüttes adott műsort, majd Balássy Betti és Varga Feri énekelt az összegyűlteknek. 

Szabó Péter Dániel
Idén is szép ünnepi kivilágítást kapott a várpalotai Thury-vár
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Campanari-Talabér Márta, a település polgármestere és Szabó Gabriella, a Cserregő Néptáncegyüttes utánpótláscsoportjának vezetője gyújtotta meg a város három méter átmérőjű, óriás adventi koszorúján az első gyertyát vasárnap a Thury-vár udvarán, majd a nagy múltú művészeti együttes adott műsort Elindult Mária címmel. 

A betlehemes játékban több generáció lépett együtt színpadra, a legkisebbek éppúgy részt vettek a szívhez szóló táncos-zenés előadásban, mint az ifjúsági csoport tagjai vagy épp a felnőttek. 

Közben a szépen kivilágított várudvarban kulináris ínyencségeket kínáltak az adventi időszakra felállított faházakban. A csípős hidegben szinte kötelezőnek számító forralt bor és gőzölgő tea mellett finom ételek és természetesen a mindig népszerű kürtőskalács is várta a családokat, amelyek a néptáncosok produkciója után Balássy Betti és Varga Feri közös koncertjét hallgathatták meg. 

Advent első vasárnapján Balássy Betti és Varga Feri énekelt a várudvaron   
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A város Adventi varázslat névre keresztelt, egészen karácsonyig tartó programsorozatában szerdán este Mikulás-ünnepségre várják a gyermekeket és szüleiket, szombaton délután a Mesélő Bőrönd Társulat ad műsort az Inotai Faluházban, míg vasárnap a Csurgó zenekar, valamint Berki Artúr zenés előadását lehet majd megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában