Jelentős munkálatok

2023.12.07. 16:26

Az önkormányzat segítségével kezdődtek felújítások a veszprémi Deák suliban

Egyrészt az épület tetején található borítás és szigetelés cseréje történik meg, ugyanakkor új nyílászárókat is kap az iskola a napokban.

Juhász-Léhi István

Az iskola épülete jövőre lesz 40 éves

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában is december 21-ig tart idén a tanulmányi időszak, de addig még vannak bokros teendők a tanítási órákon és azon kívül is, hiszen a Veszprémi Önkormányzat jóvoltából egy jelentősebb felújítás kezdődött el néhány héttel ezelőtt az iskolában, tájékoztatta a Naplót Horváth Szilárd igazgató.

Az intézményvezető elmondta, ennek keretében egyrészt az iskola tetején található borítás és szigetelés cseréje történik meg, amire azért van szükség, mert az elmúlt évtizedek alatt az épület több helyütt ázott már be az elhasználódott régi burkolat miatt – ezt újítják fel. Ugyanakkor néhány napon belül, a tervek szerint december 11-én a nyílászárók cseréje is megkezdődik az iskolában. 

– A második emelet folyosói szakasza teljes egészében új nyílászárókat kap, de az első emeleten, a közfolyosókon több helyütt új nyílászárók kerülnek beépítésre – újságolta Horváth Szilárd. – A tervek szerint mind a szigetelés, mind pedig a nyílászárók cseréje hamarosan befejeződik.

A nyílászárók cseréje az elmúlt években már folyamatosan zajlott, de miután egy nagy épületről beszélünk, nem egy ütemben valósul meg a beruházás. Az igazgató elárulta, az épület nyugati oldalán található tantermek is új nyílászárókat kapnak.

– A kivitelezőknek és az előkészítésnek is köszönhetően a munkálatok a tanítást nem befolyásolják –  hangsúlyozta. – Mindent együttesen kialakítottunk, megbeszéltünk, megterveztünk a kivitelezőkkel és így a tanításból egyetlen napot, egyetlen órát sem kell, vagy kellett feláldozni a felújítás miatt. A megújításokkal kapcsolatban kiemelném, hogy a szülői közösség jóvoltából, illetve különböző iskolai kezdeményezések segítségével például az aula függönyeit, az étkező és az ebédlő összes függönyét kicseréltük a közelmúltban, illetve képviselői keret segítségével hamarosan a kamerarendszer is teljes felújításra kerül az iskolaépületben.

Az iskola épülete jövőre lesz egyébként 40 éves, hiszen 1984-ben adták át a Széchenyi iskolát, majd az összevonást követően a 2000-es tanévvel indult a Deák. Azaz a 2024-25-ös tanév lesz az, amikor negyedszázados fennállását fogja ünnepelni az iskola. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában