Könnyed tekerés

2023.12.02. 11:00

Elkészült a Balatoni Bringakör újabb szakaszának felújítása

Veszprém és Zala vármegyében összesen 10,5 kilométer hosszan újították fel a Balatoni Bringakör nem engedélyköteles kerékpárútszakaszait.

Veol.hu

Közel 8 kilométeren újult meg a bringakör

Forrás: archív

A 205 kilométer hosszú Balatoni Bringakör több mint fele fokozatosan megújult az elmúlt években, ezúttal a Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti szakasz válhatott komfortosabbá és biztonságosabbá a kerékpárosok számára, tájékoztatott az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Közölték, a fejlesztés főként meglévő lakóutcák lokális és teljes felületű felújítását, részben pedig meglévő kerékpárútszakaszok szélesítését, teljes felületű aszfaltozását, illetve minden érintett szakaszon burkolatjelfestést, valamint KRESZ- és útbaigazító táblák kihelyezését foglalta magába.

Veszprém vármegyében az alábbi településeken és szakaszokon történtek beavatkozások összesen 7813 méteren. Balatonudvariban 564 méteren a Gesztenye sor vegyes forgalmú szakaszának lokális útburkolat javítása, táblázás, burkolatjelfestés. Balatonakaliban 1354 méter hosszan a Vasút sor, Kossuth Lajos utca, Petőfi Sándor utca lokális útburkolat javítása, táblázás, burkolatjelfestés. Révfülöpön 213 méteren a Császtai strand előtti vegyes forgalmú útszakasz lokális útburkolat javítása, táblázás, burkolatjelfestés. Badacsonytomajon 3946 méteres szakaszon a Római út lokális, illetve túlnyomó többségében teljes felületű felújítása kopórétegcserével, táblázás, burkolatjelfestés, valamint 220 méteren a Vasút utca érintett szakaszának teljes felületű burkolatjavítása, kerékpárúti csatlakozás kiépítése, táblázás, burkolatjelfestés. Szigligeten 1516 méteren a bekötőút kerékpáros útvonallal érintett, erősen eldeformálódott szakaszának ún. hideg remix eljárással történő burkolatalap kiépítése és két réteg aszfalttal történő felújítása, a nyomvonal további részének teljes felületű kopórétegcseréje, szélesítése, táblázás és burkolatjelfestés. A fejlesztés vármegyét érintő költsége bruttó 414 millió forint volt, tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában