Támogatás tanuláshoz

2023.12.06. 11:00

Évi egymillió forint: Veszprém vármegyéből heten vehették át a Széchenyi István Egyetem Gólya ösztöndíját

A Széchenyi István Egyetem tíz hónapon át havi százezer – azaz összesen egymillió – forintos Gólya ösztöndíjjal támogatja ötven első éves nappali tagozatos hallgatóját. A félszáz díjazott közül heten Veszprém vármegyéből érkeztek az intézménybe.

Rimányi Zita

Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke és Vályi Nagy Dávid, a hallgatói önkormányzat elnöke adta át az ösztöndíjat a dabronyi Gál Viktóriának

Forrás: Széchenyi István Egyetem/Adorján András

Rekordszámú hallgató kezdte meg tanulmányait idén szeptemberben a Széchenyi István Egyetemen, amely minden feltételt biztosít ahhoz, hogy a fiatalok sikerrel vegyék az akadályokat. A fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány céltámogatásának köszönhetően jelentős segítséget kapnak tanulmányaikhoz a kormányrendelet értelmében kedvezményezettnek minősülő járásból vagy átmenetileg kedvezményezett településről érkező egyetemisták. Az első éves nappali tagozatos hallgatóknak szóló Gólya ösztöndíjat első ízben tavaly hirdették meg. Akkor 15 fiatal egyszeri százezer forintos támogatást kapott, idén pedig már ötvenen tíz hónapon át részesülhetnek havi százezer – vagyis összesen egymillió – forintos juttatásban.

Veszprém vármegyéből hét fiatal, a pápai Gál György Ádám (villamosmérnök szakos) és Halbik Máté (programtervező informatikus), a dabronyi Gál Viktória (jogász), a kolontári Holczer Jázmin Anna (élelmiszermérnök), a nemesszalóki Páli Panna (kereskedelem és marketing), a takácsi Szentmártony Réka (gazdaságinformatikus), valamint a marcalgergelyi Tóth Janka (kereskedelem és marketing) nyerte el az ösztöndíjat.

Az ösztöndíjátadó ünnepség résztvevői
Forrás: Széchenyi István Egyetem/Adorján András 

„Egyetemi éveim megkezdéséhez nagyszerű alapot, jelentős támogatást nyújt ez az ösztöndíj. A terveim közt szerepel, hogy tanulmányaim mellett a tudományos munkába is bekapcsolódjak, s a későbbiekben eljussak az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára is” – mondta Gál Viktória.

Az ösztöndíjak ünnepélyes átadásán Filep Bálint, a Széchenyi-egyetem elnöke a nyertesekhez fordulva kiemelte: nagy öröm, hogy a díjazottak az ország minden tájáról érkeztek Győr-Moson-Soprontól Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogytól Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéig. Hozzátette: fontos, hogy legyen kellő motivációjuk a tanuláshoz, de emellett a leglényegesebb, hogy mindenki próbálja meg megtalálni önmagát. „A Széchenyi István Egyetem ehhez számos lehetőséget kínál: többek közt a sportban, a projektmunkákban, a kutatásokban, a világ elitjéhez tartozó hallgatói csapatokban vagy akár egy saját ötlet vállalkozássá fejlesztésében teljesedhetnek ki. Intézményünk arra is kitűnő alkalmakat nyújt, hogy több tevékenységbe belekóstoljanak, így jó eséllyel találják meg a saját útjukat” – fogalmazott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában