Mikulás-váró Balatonfüreden

2023.12.02. 14:25

Fülöp Attila: A gyermekvédelem a nehézségek mellett az összefogás példája is lehet

A gyermekvédelemben az állam és a gazdasági szereplők együttműködésére van szükség, az összefogás nyertesei pedig a fiatalok lehetnek – hangsúlyozta szombaton a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár Balatonfüreden.

Fülöp Attila államtitkár

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Fülöp Attila az Ágota Közösség és a Holnapocska Alapítvány Mikulás-váró rendezvényén azt mondta, a rendszerváltást követően az első jogszabályok között alkották meg a gyermekvédelmi törvényt.

Akkoriban ezekre a feladatokra az állam és az önkormányzatok vállalkoztak. mára azonban vállalkozások, gazdasági szervezetek is részt vállalnak ebben – tette hozzá. Szavai szerint ma is szükség van az államra, de a gazdasági szereplőkre is. „Ez egy nagy társasjáték, amit együtt kell játszani, ennek az összefogásnak a nyertesei azok, akiknek az életéről van szó" – fogalmazott.

Hozzátette: a gyermekvédelem a nehézségek mellett az összefogás példája is lehet.

Fülöp Attila felhívta a figyelmet az Apponyi Franciska Jövőműhely Programra, amely a gyermekvédelmi szakellátásban élők munkavállalását segíti.

Az Ágota Közösség és a Holnapocska Alapítvány másodszor lát vendégül mintegy hatszáz, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiatalt Mikulás-váró rendezvényén szerte az országból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában