Népszerű program

2023.12.31. 18:14

Futással búcsúztak az óévtől

Csaknem nyolcszázan futották vagy kocogták le a 2024 métert a hagyományos ajkai szilveszteri futáson.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A sportolást kedvelők népszerű szilveszter délutáni programján annyi méter a táv, a hányadik év következik. A futást Horváth József alpolgármester pezsgődurrantással indította. A szervezők kérték, hogy aki gyorsan kíván futni, álljon előre, így ők elhúzhatnak, a többiek pedig saját tempójukban teljesítik a távot. Az első beérkezőre alig több, mint 6 percet kellett várni. Utána érkeztek még néhányan, majd a tömeg a tizedik perc környékén kezdett befutni  az Agorára. Onnantól percekig hömpölygött a tömeg rendőri és polgárőri biztosítás mellett. A nevezők tombolajegyet és pólót kaptak. 

Czingler Sándor átveszi a fődíjat Schwartz Bélától
Fotó: Gyarmati László

Miután mindenki visszatért, kezdődött a jelmezverseny, többen, főként gyerekek, ugyanis beöltözve tették meg a távot. A tombolasorsoláson támogatók által felajánlott értékes díjakat nyertek. Schwartz Béla polgármester fődíja, egy 40 ezer forint értékű vásárlási utalvány nyertese egy szenior korú elismert sakkozó és szervező, Czingler Sándor lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában