Összetartó közösség

2023.12.03. 22:00

Gregor Bernadett is fellépett a Rátóti adventen (képgaléria)

Immár negyedik alkalommal rendezték meg szombaton délután a Rátóti adventet a helyi művelődési házban, ahol meggyújtották a karácsonyi ünnepkör kezdetét is jelentő első gyertyát.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A szervezők zsíros és nutellás kenyérrel, forralt borral és teával várták a vendégeket, akik Omász Katalin, a Német Nemzetiségi Népdalkör, Hatás Andrea és tanítványai mellett Gregor Bernadettet is meghallgathatták, majd Dj Stephen JR szolgáltatta a zenét az est hátralévő részében. 

A gyertyagyújtás előtti pillanatokban kérdeztük Ovádi Péter országgyűlési képviselőt, aki a Naplónak elmondta, örül annak, hogy vannak ilyen civil kezdeményezések, és az is örömteli, hogy az Élhetőbb Rátótért Egyesület kiemelkedik a közösségek közül is, hiszen fontosnak tartja, hogy az adventi időszakban olyan rendezvényt szervezzenek, amely valóban a közösségről szól. Ugyanis a repertoárban látszik, hogy minden generációt megszólítanak. Hangsúlyozta, ezek a rendezvények éppen ezért nagyon fontosak. 

Elmondta azt is, Gyulafiratót közösségeiben nagy szükség van a helyiek összetartó erejére. Főleg a mostani, az adventi időszakban. Ovádi Péter örömmel konstatálta, hogy mindenki családosan érkezett a szombati eseményre. Ez azért is jó dolog, mert civilek szervezték a szombati napot, és saját munkájukból és pénzükből valósították meg. Szó esett arról is, hogy Veszprémben a városrészek is adventi ünnepséggel várnak, ami a parlamenti képviselő szerint egyértelműen azt jelenti, hogy kiemelkedő közösségek vannak a városban. 

Megszólítottuk Amrein Csabát, az Élhetőbb Rátótért Egyesület elnökét, aki örömmel újságolta, hogy a szombati a negyedik adventi műsoruk és rendezvényük. Igaz, a pandémia miatt két évig nem volt, és 2018-ban volt az első. És, hogy miért fontos ez a közösségnek? Szerinte azért, mert mindenki szereti, ha egy kicsit ki tud kapcsolódni. Ha netán megvendégelik egy pohár forralt borral, teával, a gyerekeket nutellás kenyérrel, és láthat egy színvonalas műsort. Nincs ez másképpen Gyulafirátóton sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában