Adventi koncert

2023.12.11. 14:00

Gyertya gyúlt, zene szólt a rászorulók támogatásáért (képgaléria)

Adventi jótékonysági koncert keretében csendült fel a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye gyertyafényben a Magyar Rádió Gyermekkórusa közreműködésével a Pannon Egyetem aulájában szombaton. Az esemény a Rotary Club Balatonfüred–Veszprém, a Rotary Club Veszprém, a Veszprémi Lions Club és a Zonta Club Veszprém közös szervezésében valósult meg a veszprémi rászoruló és tehetséges gyermekek támogatásáért.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter/Napló

A koncert fővédnöke, Porga Gyula polgármester köszöntőjében emlékezett a tavalyi hasonló megnyitóra, amikor azt ígérte, a jó dolgokból idén sokkal több jut a városban élőknek, de a siker igazi kulcsa az, hogy a veszprémiek éljenek a lehetőségekkel. – Idén, év végéhez közeledve elmondhatjuk, elindultunk infrastruktúra-fejlesztésben, szolgáltatásbővítésben, de legfontosabb, hogy hasonló programokkal segítsünk egymásnak. Veszprémi kuriózum gyertyafényes koncerttel ünnepelni azt, milyen erős közösség vagyunk. 

Számos civil szervezet áll az önkormányzat, a vállalkozások mellett, akikkel egy élhetőbb város képét tudjuk megfogalmazni, ahol senki nem érzi magát egyedül, mert közösségként figyelünk egymásra.

Rudinszky-Petrik Erzsébet, a Zonta Club Veszprém elnöke arról szólt, harminc év alatt igazi veszprémi hagyományt teremtett a Zonta Világszervezet helyi klubja, ez nem jöhetett volna létre a Mendelssohn Kamarazenekar és Kováts Péter művészeti vezető nélkül. – Az eddigi huszonhat koncert bevétele tette lehetővé fiatal tehetségek, kórházak, egyetemi hallgatók támogatását, a város szolgálatát.

- Érdemes küzdeni, megtörve a bennünket körülvevő csendet, a közönyt rászoruló embertársaink érdekében, ez a nagy feladatunk 

– mondta el.

Pató Sándor, a Rotary Club Balatonfüred–Veszprém Egyesület elnöke az est legfontosabb üzenetének azt az összefogást nevezte, melyben azok a civil szervezetek, amelyek egész évben egymással párhuzamosan működnek, év végén közösen tesznek a jó cél érdekében. Majd átadta az adományozó oklevelet Bernáth Ildikónak, a Kozmutza Flóra Alapítvány Értelmi Sérült Gyermekekért elnökének, aki megköszönte mindenkinek, hogy szívét-lelkét kitette az est sikeréért. – Alapítványuk hitvallása, célja, hogy az értelmileg sérült gyerekeknek a lehető leggazdagabb, legérdekesebb programokat szervezzük, elősegítve fejlesztésüket. A mostani adományt eszközök vársárlására fordítjuk, melyek a gyermekek mozgáskultúráját, biztonságos közlekedését, kommunikációját segítik – hangsúlyozta Bernáth Ildikó, majd elismerő oklevéllel köszönte meg a támogatásokat.

Az Art Natura Művészeti Csoport művészeti vezetője, Bottyán Marianna felajánlotta egyik alkotását jótékonysági célra, a csoport programjának a koncert támogatásához felajánlott festményei az aula előterében megtekinthetők voltak.

A civil klubok vezetői ezután közös adventi gyertyagyújtással ünnepeltek, és kezdetét vette a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje, melyen közreműködött a Magyar Rádió Gyermekkórusa Dinnyés Soma művészeti vezetésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában