Havazás

2023.12.07. 07:05

Kidőlt fák, keresztbe fordult autók, süket telefonok – csütörtök hajnali helyzetjelentés a Bakonyból

Szakadó hóesésben dolgoztak szerdáról csütörtökre virradó éjjel szinte folyamatosan a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság emberei, ugyanis a Bakonyban több helyen fa dőlt az útra. A 82-es számú főúton a Bakonyszentkirályi elágazó közelében, Borzavár külterületén és a faluból Zirc felé vezető szakaszon, Dudar és Bakonyszentkirály között is.

Rimányi Zita

Forrás: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

"Tartalmasan telt az elmúlt hét óra, és a havazás még mindig intenzív a Bakonyban. A gépjárművel közlekedőket fokozott óvatosságra intjük, szinte bárhol bármelyik pillanatban lehet a nagy mennyiségű hó súlya miatt kidőlt fákkal, letört faágakkal találkozni az úttesten" – írta ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság hajnalban internetes felületére. 

Még Zirc főterén is csaknem lecsúsztak a fénydíszek az óriási fenyőfáról. 

Forrás: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

A bakonyi kisváros központjában már hajnalban elkezdték takarítani a járdákat. Több faluban hasonlóképp dolgoznak a hótolók az utakon, de sajnos több helyen hiába kérik az autósokat, hogy saját területükön parkoljanak, mert az út szélén, a padkán, a járdán megállva akadályozzák a síkosságmentesítést és megsérülhetnek járműveik. 

Fotó: Rimányi Zita

A mobiltelefonok nem működnek, több helyen a mobilnet sem – még reggel fél hétkor sem, és még most is tart a hóesés, kavarja a szél. 

Fotó: Rimányi Zita

Az egyik zirci társasház udvarában keresztbe fordult több autó, mert hajnalban szerettek volna vele elindulni tulajdonosaik, és a havas, csúszós részeken csak nehezen jutottak túl.  

A Zircről falvakba induló buszok közlekednek, de több helyen szintén csúszkálnak a hegyi utakon. Akinek nem muszáj, ne induljon útnak, se gyalog, se tömegközlekedéssel, se saját járművel!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában