Advent

2023.12.04. 13:00

Kigyúlt az első gyertya a sümegi plébániatemplomnál

Az első adventi gyertyát Nagy József főesperes-kanonok gyújtotta meg vasárnap Sümegen a plébániatemplomnál.

Szijártó János

Nagy József főesperes-kanonok gyújtotta meg az első gyertyát a plébániatemplom mellett lévő szabadtéri betlehem előtt Fotó: Szijártó János

A hétvége házigazdája a Sümegi Városvédő és -szépítő Egyesület volt ezen a napon, így a szervezet nevében Bókkon Gyula köszöntötte az érdeklődőket. Beszédében az adventi várakozásról szólt. – Az a gyerek, aki az első hóesésre vár, jól várakozik, ami felér egy hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé, szabad és mentes a birtoklás minden görcsétől. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb, a hetek, órák, percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, mint amire vár – mondta az egyesület elnöke.

Az adventi gondolatokat Nagy József főesperes-kanonok egészítette ki, majd ő gyújtotta meg az első gyertyát a plébániatemplom mellett lévő szabadtéri betlehem előtt. A szép eseményhez kapcsolt műsorban közreműködött Madácsi Réka, Tóth Lili és Pintér Zoltán.

A sümegi adventi időszak még számos programot tartogat az érdeklődők számára egészen karácsonyig. December 6-án 14.30-kor a Mikulás érkezik a Flórián térre , ahol zenés gyermekműsor, remek hangulat várja a legfiatalabb korosztályt. A következő vasárnapon az Evenita Közösségépítő Egyesület látja el a házigazda szerepkörét, a harmadik gyertyánál a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ a Sümeg Néptáncegyüttessel, a negyediknél a város önkormányzata és a Szegedy Róza Nőikar működik közre hasonló módon. A hagyományos jótékony célú adventi forgatag december 16-án 14 órakor kezdődik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában