Jótékonyság

2023.12.09. 20:00

Kilencedik alkalommal segítenek futva Tapolcán

A Tapolcai Trappolók SE kilencedik alkalommal megrendezett jótékony célú Jóti-futi futóversenyére rekordszámú 237 nevezés, eddig sosem látott mennyiségű tárgyi és anyagi adomány érkezett.

Tóth B. Zsuzsa

Idén több, mint nyolcvan gyerek állt rajthoz, két turnusban kellett indítani őket Fotó: Tóth B. Zsuzsa Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Idén az önzetlenségéről és segítőkészségéről is híres, összetartó csapat a fejlődési rendellenességgel született helyi kisfiú, Somogyi László gyógyítására gyűjtött nagyon sok önzetlen segítővel, akik közül többen külföldről utaltak, összesen 286 ezer forint gyűlt össze. 

A gyerekek a Milulással melegítettek be futás előtt Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Család és Gyermekjóléti Központ négy éve csatlakozott a Jóti-futihoz, hogy a gyűjtést segítse. Idén, ahogy előzetesen kérték, többnyire tartós élelmiszer, tisztálkodási szer, ruhanemű, édesség, játék gyűlt össze, de az eddigi években sosem látott hatalmas mennyiségben. Amint a futásra is rengeteg előnevezés érkezett és a helyszínen ugyancsak jelentkeztek még jó páran, így a több, mint nyolcvan rajthoz állót csak két turnusban tudták indítani biztonsági okokból. 

A felnőttek száma is megugrott idén a Jóti-futin Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A gyerekek a Mikulással melegítettek be, majd örömmel szaladtak a tó körül, többen Mikulás-sapkában, jelmezben, a kisebbek szüleikkel együtt, élükön biciklis felvezetéssel. A felnőttek ugyancsak mókásra vették a figurát, a nulla fok körüli hőmérséklet kedvezett az alig több, mint egy kilométeres táv leküzdésének. Aki pedig nem akart szaladni, azok helyett is futottak a trappolók, miközben egyre gyűltek az adományok.

A futókat szokás szerint meleg italokkal, zsíros kenyérrel, majd délben forró gulyáslevessel kínálták a szervezők, akik mellé sokan odaálltak támogatóként is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában