Jeges szeretettel

2023.12.05. 20:13

Megnyílt a füredi korcsolyapálya első része: ez lesz a Balaton legnagyobbja +videó

A Zákonyi utcában megnyitott pálya még csak a kezdet: napokon belül egy vadonatúj jégpálya-rendszert is átadnak, melyek részeit jégfolyosó köti majd össze, a Balaton-parton lényegében.

Veol.hu

A különleges jégpálya-rendszer hamarosan újabb szakaszokkal bővül Balatonfüreden

Forrás: Balatonfüredi Jégpálya / Facebook

A Balaton legnagyobb korcsolyapályájára már most, az első szakasz megnyitását követően is „jeges szeretettel” várnak mindenkit − írják a Balatonfüredi Jégpálya Facebook oldalon, ahol egy rövid videót is mutatnak az építésről. Az üzemeltetők azt ígérik: hamarosan mintegy egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred népszerű parti részén, egészen a Tagore sétányig.

Három jégpályát köt össze a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres) a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak lesznek − olvashatóak további részletek Balatonfüred honlapján.  

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egyebek mellett jéghokihálók, jégtekeszett, korcsolyázást elősegítő állatfigurák használhatók majd, de lesz büfé, melegedő, kölcsönzősátor és értékmegőrző szekrények is. A látványos és egyedülálló mobil jégpályarendszerben egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni, és a jégfolyosó külön pályán biztosítja majd az oda-vissza csúszkálást.

A jégpálya közösségi oldalán már a folyosó építésének fázisait is meg lehet lesni. A tervek szerint december 15-én nyílik meg az egész rendszer.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában