Maradandó életút

2023.12.05. 07:00

Nyomot hagyni a világban - Színes diplomás és új pedagógusokat köszöntötték Várpalotán

A színes diplomás, a pályakezdő és a várpalotai nevelési intézményekben új pedagógusokat köszöntötték a napokban a Szent István úti inkubátorházban Várpalotán. A vas emlékdiplomát Campanari-Talabér Márta polgármester adta át Poór Gyulának a 65 évvel ezelőtt megszerzett testnevelő tanári képesítésért.

Szabó Péter Dániel

Vasdiplomát vehetett át a városi ünnepségen Várpalota díszpolgára, Poór Gyula nyugalmazott testnevelő tanár

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Olyan munkát végeztek, amelynek fontossága jóformán felbecsülhetetlen. Az állandóságot képviselték a változásban, a biztonságot a bizonytalanságban, a megbízhatóságot és tiszteletet a morális válságban – fogalmazott köszöntőjében az összegyűlt pedagógusok előtt Campanari-Talabér Márta. 

Várpalota polgármestere kiemelte, egy ember az élete során számtalan másikkal kerül kapcsolatba, de mindenkinek ott van a fejében, az emlékében, a lelkében legalább egy olyan tanár neve, aki sokat tett érte, s akinek sokat köszönhet. 

– Úgy hiszem, kevés maradandóbb életút van ennél. Önök nyomot hagynak a világban, és ez hatalmas szó manapság – tette hozzá a városvezető, majd átadta az elismeréseket.  

Diplomaszerzésének 65. évfordulója alkalmából vasdiplomát vehetett át Várpalota díszpolgára, Poór Gyula, s gyémántdiplomát a 60 évvel ezelőtt végzett Merényi Mihályné magyar–orosz szakos pedagógus.

Szintén vasdiplomával ismerték el Szabó Gyuláné tanító munkáját, aki megromlott egészségi állapota miatt nem tudott eljönni a városi ünnepségre, ezért otthonában köszöntötte Campanari-Talabér Márta. 

A folytatásban pedagógus szolgálati emlékérmet vehettek át Antal Istvánné, Molnárné Elekes Györgyi és Simonné Sebestyén Andrea óvodapedagógus, majd a pályakezdő, illetve a városban munkájukat kezdő pedagógusokat köszöntötte Várpalota polgármestere. 

Az ünnepségen a Várkerti Általános Iskola negyedik osztályos diákjai adtak színvonalas, az alkalomhoz illő műsort. 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában