37 pályamű érkezett

2023.12.05. 08:00

Plakátkészítő pályázat a gyermekjogokról

Idén negyedik alkalommal rendezte meg a Térségi Népjóléti Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a gyermekjogi világnaphoz kapcsolódó rendezvénysorozatát.

Szabó Péter Dániel

A plakátkészítő pályázat díjazottjai, valamint a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai a Thury-várban

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az intézmény iskolai szociális segítőinek szervezésében októberben és novemberben a várpalotai járás 11 általános és három középiskolájában tartottak UNICEF Ébresztő-óra előadásokat az osztályközösségeknek, felhívva ezzel figyelmüket a gyermekeket megillető jogokra és kötelezettségekre. 

A gyermekjogi világnap kapcsán Növekedj szeretetben! címmel plakátkészítő pályázatot hirdetett a központ a vármegye középiskolás fiataljai számára. A felhívásra összesen 37 pályamű érkezett. Az alkotói pályázat kiemelt témája az élet, életben maradás és fejlődés joga, a szülők és gyámok felelőssége, valamint a megfelelő életszínvonalhoz való jog volt. 

A zsűrizésben részt vett Feketéné Barabás Csilla, a Térségi Népjóléti Gondozási Központ intézményvezetője, a pályázat kiemelt támogatója, a GosTech ügyvezetője, Horváthné Gosztola Bernadett, Hamerli Judit, a veszprémi Művészetek Háza munkatársa, képzőművész, valamint Katona Csaba alpolgármester, alkalmazott grafikus. A színes képi világú, elgondolkodtató, színvonalas alkotásokból kiállítás is nyílt a Thury-vár folyosóján. 

A programzárásaként nagyszabású rendezvényt tartottak a Thury-várban. Délelőtt a járás általános iskoláinak negyedik osztályosai játékos formában, különböző állomásokon ismerkedhettek meg a jogaikkal. A résztvevők saját maguk által készített emlékkel térhettek haza. Délután pedig a plakátkészítő pályázat ünnepélyes díjátadóját tartották meg. Itt kiderült, hogy Békei-Varga Blanka, a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának 10. évfolyamos diákja lett az első, a második helyezett iskolatársa, a 12. évfolyamos Takács Milán, míg a harmadik helyen Szélesy-Strohmayer Dávid, a veszprémi Lovassy László Gimnázium 10. évfolyamos tanulója zárt a zsűri döntése alapján. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában