A hetedik osztályosok már nagyon várják

2023.12.05. 17:30

Új laptopokat kapnak a diákok Várpalotán

Új, modern laptopokat kapnak a diákok a Bán Aladár Általános Iskolában, ahova 54 eszközt vitt el kedden Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója és Campanari-Talabér Márta, a város polgármestere.

Szabó Péter Dániel

Bátor Alexandra, a Bán Aladár iskola intézményvezető-helyettese ad át egy laptopot egy hetedik osztályos diáknak

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Klebelsberg Központ és a Digitális Kormányzati Ügynökség közös programjában köznevelési intézmények diákjai juthatnak ingyenesen laptopokhoz. Szauer István tankerületi igazgató a várpalotai átadáson elmondta, az ország több mint 3000 iskolájába szállítanak ki mintegy 140 ezer laptopot. 

Várpalotán összesen 178 darabot vehetnek át a héten azok a diákok, akik a KRÉTA felületen regisztráltak. A Bán Aladár iskolába 54, a Rákóczi Telepi Tagiskolába 17, a Várkerti iskolába 36, az Inotai Tagiskolába 19, míg a Vásárhelyi András Tagiskolába 25 készüléket hoznak, de 27 eszközt a Thuri-gimnázium diákjai is kapnak. Szauer István hozzátette, az ötödik-hatodik évfolyamos tanulók december 15-ig igényelhetnek laptopokat, ők majd várhatóan tavasszal juthatnak hozzá a gépekhez. 

Juhász Attiláné intézményvezető, Szauer István tankerületi igazgató és Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere a Tési-dombi intézményben    
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere az átadáson hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy a Tési-dombi tanintézményben tavasszal induló, mintegy 400 millió forintos felújítás mellett most új, modern laptopokkal bővül az iskola eszközparkja. – Az elmúlt években, különösképp a covid-járványnak köszönhetően megtapasztalhattuk, hogy mennyire fontos otthonosan mozogni a digitális világban, amelyhez azonban megfelelő eszközökre is szükség van – jegyezte meg a városvezető, aki elárulta, a külső hőszigetelést és a nyílászárók cseréjét is tartalmazó beruházás mellett saját forrásból belső felújítást is tervez 2024-ben az önkormányzat az iskolában.   

Juhász Attiláné, a Bán Aladár iskola intézményvezetője hozzátette, szerdán kezdik kiosztani a laptopokat a hetedik osztályos diákoknak, akik már nagyon várták a gépek érkezését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában