MÁV–Volán-csoport

2023.12.03. 16:00

Újabb fontos mérföldkő az integrációban

Közös vezérigazgató, egységes igazgatóság irányítja a két nagy vasúti és közúti személyszállító munkáját december elsejétől. A MÁV–Volán-csoport integrációja ezzel folytatódik az állam tulajdonosi jogait gyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) rendelkezése alapján.

Benkő Péter

A balatonfüredi vasút- és autóbusz-állomás. Még egységesebb lesz a személyszállítók működése

Fotó: Benkő Péter/Napló

Az egységes irányítású két társaság közös vezérigazgatójának Mosóczi Lászlót, a MÁV-Start vezérigazgatóját kérte fel a közgyűlés, és a vasúti személyszállító és a Volánbusz eddigi igazgatóságainak egységesítésével létrejött az immár azonos tagokból álló igazgatóság is, amelynek elnöke Barna Zsolt, tagja ifj. Chikán Attila, Lantos István, Németh Lászlóné, Sors László, Puskás András és Vida József lett. Szintén azonos tagokat delegált az ÉKM a két vállalat felügyelőbizottságába, így mindkét testület elnöke Hegedüs Éva, tagja Naszvadi György, illetve Dancsó József és Szarvas Ferenc lett.

Az autóbuszos közszolgáltató vállalat eddigi vezérigazgatója, Kruchina Vince a jövőben a Volánbusz általános vezérigazgató-helyetteseként folytatja szakmai pályafutását, továbbá a Máv-Start menedzsmentjét támogatja. A vállalatcsoport egészének tevékenységét, a közlekedésfejlesztési stratégia végrehajtását továbbra is Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója irányítja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában