Írásbeli ajánlás

2024.01.09. 16:00

A pápai önkormányzat várja az ajánlásokat a városi elismerésekre

Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a díszpolgári cím és az egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendeletében foglaltak alapján évente a március 15-i nemzeti ünnepen adja át a Pápa Városért Érdemérem, valamint a Pápa Város Díszoklevele elismeréseket. Az önkormányzat már várja az ajánlásokat.

Haraszti Gábor

A pápai városházára várják az ajánlásokat Fotó: önkormányzat

Pápa Városért Érdemérem adományozható mindazon természetes személyeknek, gazdálkodószervezeteknek, civil szervezeteknek, akik a város fejlődése, gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek. Pápa Város Díszoklevele adományozható a város gazdasági és közéletében, a városfejlesztésben, valamint a tudomány, művészet, irodalom, egészségügy, oktatás, nevelés, közművelődés és egyéb téren a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végző természetes személyeknek, gazdálkodószervezeteknek, civil szervezetnek. Elismerés nem adományozható annak a személynek, aki az adományozás időpontjában a képviselő-testületnek, a képviselő-testület bizottságának, a nemzetiségi önkormányzatnak vagy városrészi tanácsadó testületnek a tagja. Egy naptári évben legfeljebb két érdemérem, valamint öt díszoklevél adományozható.

Az ajánlásnak tartalmaznia kell az ajánlott tevékenységének, működésének ismertetését, az elismerés alapját képező mű, alkotás, cselekmény leírását, bemutatását, dokumentációit, és a fentiekben foglaltak társadalmi, városi közösségi hasznosságának méltatását.

Az írásbeli ajánlást legkésőbb január 31-ig kell Áldozó Tamáshoz benyújtani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában