Balatonfüred Lions Club

2024.01.05. 08:00

Adományt gyűjtöttek rászoruló családoknak

Megajándékozta a Balatonfüred Lions Club (BLC) a rászoruló embereket, köztük családokat, egyedül élő, beteges időseket az ünnepek alkalmával, közölte Szakácsné Horváth Ágnes elnök.

Kovács Erika

Egy nagy kondérban készítették el a forralt bort Balatonfüreden, a bevételt rászorulókhoz juttatják el

Fotó: Kovács Erika/Napló

A BLC képviselői, illetve támogatói több mint harminc nagyméretű dobozt töltöttek meg tartós élelmiszerrel, tisztálkodó- és tisztítószerekkel, süteménnyel, amit elszállítottak az emberekhez, köztük kisgyermekes családokhoz, egyedül élő idősekhez, akiknek élelmiszer-utalványt is ajándékoztak az ünnepekre. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

A BLC tagjai emellett forralt bort is készítettek a Vitorlás téren, amelyhez a bort a tér nevét viselő étterem biztosította. A forró ital eladásából származó bevételt adományként szintén rászoruló családokhoz juttatják el. 

A gyűjtést már hetekkel ezelőtt megkezdték, amikor is a helyi hipermarketben lehetett átadni nekik különféle adományokat. Perselyeket is kihelyeztek a hozzájuk csatlakozó, illetve jelentkező üzletekben, valamint különféle szolgáltatóhelyeken. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

A befolyt pénzből vásárolták meg az élelmiszer-utalványt, amit átadta a rászoruló embereknek karácsony előtt. 

Szöllősi Tamás: Örömmel csatlakoztunk a jótékony célú kezdeményezéshez
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az elnök és a tagok, valamint Szöllősi Tamás, az említett étterem egyik tulajdonosa azt mondta, nagyon jó érzéssel tölti el őket, hogy vannak adakozó, jóérzésű emberek, akik adományaikkal szebbé teszik a nehéz helyzetben élők, felnőttek, idősek és gyerekek életét. Szöllősi Tamás kiemelte, örömmel csatlakoztunk a jótékony célú kezdeményezéshez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában