Honvédelmi ki mit tud?

2024.01.22. 19:00

Bejutottak a honvédelmi vetélkedő döntőjébe a pápai diákok

A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium honvédkadét-csapata az 1000 év katonái című középiskolai vetélkedő első fordulójában elért eredménye alapján bejutott a márciusi döntőbe.

Haraszti Gábor

A közgázos kadétlányok az országos döntőre készülnek

Fotó: Iskola

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által közösen meghirdetett 1000 év katonái elnevezésű, kétfordulós, honvédelmi témájú középiskolai vetélkedő célja, hogy a résztvevők minél szélesebb ismereteket szerezzenek a magyar hadtörténelem részleteiről. Az első fordulóban három feladat várt a diákokra, elsőként rögzíteniük kellett egy rövid videót, amelyben bemutatják a csapatukat, településüket vagy iskolájukat, majd ezt egy plakát megtervezése követte a 175 éves a Magyar Honvédség témakörében. Az utolsó feladat egy tizenöt kérdésből álló, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum történészei által összeállított Honvédelmi ki mit tud? volt, amelynek megoldására egy óra állt a diákok rendelkezésére. A pápai intézmény kiválóan szerepelt, hiszen 144 csapat közül a 16 legeredményesebb csapat egyikeként bejutott a márciusi második – egyben utolsó – fordulóba, ahol egy nap alatt kell majd a csapatoknak tizenöt feladatot teljesíteni.

A csapat tagjai Bejczi Flóra, Fodor Amanda, Gross Anna, Lampért Lara és Soós Viktória voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában