Éltek a lehetőséggel

2024.01.12. 16:00

Kihelyezett tüdőszűrésen vehettek részt a tapolcai hajléktalanszálló lakói

A Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállása és Nappali Melegedője kezdeményezésére az intézményben élők és a szociális ellátásban dolgozók mindegyike részt vett a kihelyezett tüdőszűrésen.

Tóth B. Zsuzsa

A hajléktalanszállóhoz házhoz ment a szűrőbusz, az alapellátás dolgozói is éltek a vizsgálat lehetőségével

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az intézmény vezetője, Magvas Zoltán elmondta lapunknak, hogy az intézmény kereste meg kérésével a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, hogy biztosítsa a buszos kihelyezett szűrést. 

- Egyrészt azért fontos ez, mert a lakóink sok esetben nem jutnak el a tüdőszűrésre. Másrészt az egyébként az utcán élők is itt bent vannak ilyenkor a hideg miatt, így ők is részt vehetnek a szűrésen, élnek is a lehetőséggel mindannyian. Nem kell végigvinniük az egyébként ezzel járó dokumentációk sorát és kivárni a várakozási időt, hanem a lehető legegyszerűbben megoldható a vizsgálat. Most nem csak a nálunk lakó ötven főt szűrik, hanem az alapellátás hozzávetőlegesen ekkora létszámú dolgozóit, a szociális segítőket, sőt, az idősek klubjába járó harminc főt is. Egy nap alatt így százharminc főt szűrnek – mondta Magvas Zoltán. Hozzátette, hogy terveik szerint a szűrés ezt követően minden évben megvalósul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában