Elismerés

2024.01.12. 10:00

Kitüntették a pápai törzszászlóst

Az olaszországi Sigonella légibázison az év utolsó állománygyűlését tartotta a NATO Szövetséges Hadműveleti Parancsnokság, NATO Hírszerző, Megfigyelő és Felderítő Erők (NATO ISR Force) állománya. A rendezvényen három magyar katonát, köztük a pápai Tóth Istvánt is kitüntették.

Haraszti Gábor

Tóth István (a kép jobb szélén) rangos kitüntetést vehetett át Fotó: honvedelem.hu

Andrew M. Clark dandártábornok, a szervezet parancsnoka értékelte a 2023-as év elvégzett feladatait, majd ismertette a NATO Tenger Őrzője (NATO OPR SEA GUARDIAN) elnevezésű művelet részleteit és elért eredményeit, amelyben az alakulat személyi állományából is többen részt vettek – számol be a honvedelem.hu. Beszédében a feladat fő célkitűzései közül kiemelte a tengeri biztonsági műveleteket a mediterrán térségben, az érdekelt felekkel való együttműködést, a tengeri helyzetfelismerés fenntartásának fontosságát és a terrorizmus elleni küzdelmet. A sikeres művelet elismeréseként NATO OPR SEA GUARDIAN kitüntetésben részesült az alakulat feladatba bevont személyi állománya. A magyar kontingensből Papp Artúr százados, Tóth István törzszászlós és Nagy Sándor zászlós vehették át a kitüntetést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában