Felélesztették a hagyományt

2024.01.08. 12:00

Kreatív lucabúza-szépségversenyt rendeztek Ajkán

Mindenki nyert, aki részt vett a lucabúza-szépségversenyen, amelynek díjátadását január 5-én tartották a csikólegelői közösségi házban.

Tisler Anna

Pethő Anita a győztes Luca-babával

Fotó: Gyarmati László

A bejegyzés alatt álló Csikólegelőért Egyesület elnöke, Pethő Anita elmondta, hogy a Modern Ajka programsorozat részeként hirdették meg a versenyt, amelyre a szervezők által reméltnél nagyobb volt az érdeklődés. A hagyomány felélesztésének célja volt a közösségi összetartás erősítése, ugyanis a résztvevők tanácsokat adtak egymásnak, megbeszélték a tapasztalataikat. A díjátadás előtt Pethő Anita elmondta, hogy a kreativitásra is figyeltek, számított a csíráztatóedény kinézete, az ötletesség. 

Az óvodás kategóriát a Patakparti Óvoda Vuk csoportja nyerte, második lett a Vizikék Óvoda Méhecske csoportja, harmadik a Patakparti Óvoda Mazsola csoportja, különdíjat érdemelt ki a Patakparti Óvoda Pillangó csoportja. Felnőtt kategóriában első lett Bürger Márta, második Vátiné Boda Rózsa, harmadik Kovácsné Pogány Kinga, különdíjas Kovács Noémi. A helyezettek csíráztatóedényt és magvakat, a többi résztvevő magvakat kapott ajándékba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában