Köszönet a támogatóknak

2024.01.19. 12:00

Tartalmas évre készülnek a várpalotai városvédők

Sikeres évet zárt 2023-ban a Várpalotai Városszépítő és -védő Egyesület, mondta el Juhosné Vavró Zsuzsanna, aki tavaly óta vezeti elnökként a több évtizedes múlttal bíró civil szervezetet.

Szabó Péter Dániel

Juhosné Vavró Zsuzsanna elnök a 2024-es esztendő terveiről is beszélt

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Palota-Vidék székházában tartotta évértékelő rendezvényét a városvédő egyesület. Juhosné Vavró Zsuzsanna elnök a tagság nevében köszönetet mondott támogatóiknak, illetve röviden értékelte a 2023-as esztendőt. 

Elmondta, a Petőfi-emlékévhez kapcsolódva több programot is szerveztek. Januárban verses estet rendeztek az evangélikus templom kertjében, februárban Praznovszky Mihály irodalomtörténész tartott előadást Petőfi és Várpalota kapcsolatáról, míg márciusban a Mi Petőfink címmel meghirdetett pályázatuk eredményhirdetését tartották az inotai Hidasházban. Áprilisban versmaratont rendeztek a városi könyvtárral karöltve, áprilisban a Föld napján Pusztapalota várromjáig sétáltak el együtt, hogy ott elszavalják a Szeget szeggel című költeményt, májusban Szalóné Bakos Juditnak a költőóriás és Szeberényi Lajos ügyvéd, hírlapíró, pedagógus személyes kapcsolatát megvilágító könyvét mutatták be.

Emellett 2023-ban is meghirdették a Virágos Városért Mozgalmat, a bányász hagyományőrző szervezetekkel együtt bányászlámpás felvonulást tartottak, mindenszentek előtt pedig a védett sírokat és környezetüket tisztították meg az Alsóvárosi temetőben.

A Várpalotai Városszépítő és -védő Egyesület elnöke lapunk kérdésére hozzátette, 2024-ben is sok érdekes programmal készülnek. Februárban Lamos Pétert, Várpalota új főépítészét szeretnék vendégül látni egy előadáson, honismereti órákat tartanak majd a város általános és középiskoláiban, március 15-én pedig ezúttal is gróf Zichy Béla ’48-as nemzetőr sírjánál szerveznek majd megemlékezést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában