Téli fürdés

2024.01.01. 14:56

Több mint ötszázan csobbantak újévkor a Balatonban

Több mint félezren, egészen pontosan ötszáztizenheten mártóztak meg a Balatonban Szigligeten január elsején, a hagyományos újévi csobbanás alkalmából.

Szijártó János

Az idei év első napján is jelentős érdeklődés övezte Szigligeten az Újévi csobbanást Fotó: Szijártó János

A rendezvény szervezői december 24-én a szigligeti strandon fürdőruhára vetkőztek és bevitték a feldíszített karácsonyfát a Balatonba, amelyet január elsején a csobbanás résztvevői, ezúttal is nagy versenyfutás után hoztak ki a vízből.

Fotó: Szijártó János


A népszerű szigligeti újévi programot korábban is hatalmas érdeklődés övezte, most szintén több ezren érkeztek a strandra. Az ágyú 14 órakor dördült el, s indulhatott a nagy roham a fenyő irányába. A csobbanásra ezúttal is bárki jelentkezhetett, de csak azok mártózhattak meg a vízben, akik erre a helyi orvosi vizsgálaton engedélyt kapnak. Az új esztendő első napja kifejezetten szép, napos időt hozott, ami könnyítette a félezer fürdőruhára vetkőzött résztvevő vállalását, a január első napjára időzített csobbanást. 

Fotó: Szijártó János

A szigligeti strandon a helyi vendéglátósok, borászok egyebek mellett meleg teával, borral és forralt borral, babgulyással, lángossal, kürtőskaláccsal várták a vendégeket, akiket DJ szórakoztatott a csobbanás előtt és után. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában