Nyertes pályázatokkal haladnak

2024.02.23. 18:00

A nagyközségben három nyertes pályázatnak köszönhetően egyszerre több helyen is elkezdődött a kivitelezés Révfülöpön

Amint azt Kondor Géza polgármestertől megtudtuk, Révfülöp történetében egyedülálló, közel egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre, hogy megvalósítsák sokéves közös álmaikat.

Tóth B. Zsuzsa

Az évek során megszépültek a Halász utcai üzletsorok, térkövezett lett a központ, elkészült a sokak által irigyelt szabadtéri színpadunk és a kulturált vizesblokkunk. Mindemellett jogosan érte kritika az utcaképet meghatározó múzeum és galéria épületének külsejét, bár a méltatlan körülmények között is nagyon színvonalas kiállításoknak, rendezvényeknek adott otthont az épület, beleértve a Honismereti Múzeumot.

Elkezdődött a könyvtár és múzeum épületének bontása, helyén egy látogatóközpontot alakítanak ki
Elkezdődött a könyvtár és múzeum épületének bontása, helyén egy látogatóközpontot alakítanak ki
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

 A legnagyobb feladatot ősszel főleg ez utóbbi szakszerű áttelepítése jelentette ideiglenes helyére. Köszönet illeti érte a gyűjtemény kezelőjét, Miklós Tamást, és a munkálatokban résztvevő kollégákat – mondta a polgármester. Az átalakítás után a település központjában egy komplex turisztikai és kulturális szolgáltatásokat nyújtó multifunkcionális látogatóközpont jön létre. Az épület földszintjén közösségi rendezvényeknek és kiállításoknak helyet adó terem, valamint a helytörténeti gyűjtemény interaktív kiállítása kap helyet, a középső fogadó téregységben turisztikai információs iroda, vizesblokkok és a tetőtérbe vezető lépcső és lift készül. A tetőtérben kulturális, zenei, társadalmi rendezvények megtartására alkalmas közösségi tér jön létre. A megújult látogatóközpontot tökéletesen kiegészíti a mellette elhelyezkedő, 2018-ban átadott, modern révfülöpi szabadtéri színpad. Így létrejön egy egységes rendezvénytér, mely egész évben használható lesz konferenciák, előadások, közösségi rendezvények és kiállítások megrendezésére.

A turisztikai információs iroda a meglévő szolgáltatásait kiegészítve, a projekt keretében kialakítandó tematikus turisztikai útvonalak kiindulópontja is lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában