Stat Wars

2024.02.26. 18:00

A régió legjobbjai között a pápai refis "statisztikusok"

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az idei tanévben is meghirdette a Stat Wars elnevezésű országos középiskolai statisztikai csapatversenyét. A megmérettetésen a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona csapata az észak-dunántúli régióban második helyezést ért el.

Haraszti Gábor

A megmérettetés sok-sok élményt és tapasztalatot ad a diákoknak, népszerűsíti a statisztikai kultúrát és játékosan fejleszti a tanulók alapvető statisztikai ismereteit, gondolkodását. Az első alkalomra még 2014-ben 23, a kilencedikre pedig már rekordszámú, 247 csapat jelentkezett. 

Online oldották meg a feladatokat a refis diákok
Online oldották meg a feladatokat a refis diákok
Fotó: iskola

A verseny eddigi története során összesen közel 1150 csapat, több mint 4500 diák mérte össze statisztikai ismereteit. A tizedik „születésnapját” ünneplő csapatverseny a Múltunk és jövőnk címet kapta. A „múlt” kapcsán versenytörténeti kalandozásokra, évfordulókhoz kötődő kérdésekre számíthattak a jelentkezők, a „jövő” pedig a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra fókuszál. Az első, online forduló után örömmel vettek részt a második körben is a refisek, amit élő kapcsolattal rendeztek az észak- és dél-dunántúli régió csapatainak részvételével. 

Online oldották meg a feladatokat a refis diákok
Online oldották meg a feladatokat a refis diákok 
Fotó: Iskola

Előbbiben az iskola az előkelő második helyezést érte el. A csapat tagjai Kiss Hajnal, Tóth Lilla, Takáts Mátyás és V. Szabó Balázs voltak, a diákokat Nagy Réka készítette fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában