Központi Statisztikai Hivatal

2024.02.21. 20:00

Adatokat gyűjtenek vármegyénk két településén

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Eplényben és Veszprémben a hivatal elnöke által 2024-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre a korábbi évek gyakorlata szerint. Az összeírói munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezők végzik.

Benkő Péter

Az adatszolgáltatóknak lehetőségük van telefonon keresztüli válaszadásra, illetve egyes adatgyűjtések esetében arra kérik a válaszadókat, hogy a kérdőívek online önkitöltését részesítsék előnyben. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik, az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a KSH a hivatalos statisztikáról szóló törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács rendelete előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szerveknek, személyeknek nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesítetten közlik. A lakosság és az önkormányzatok telefonon kapnak további felvilágosítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában