Sajtótájékoztató

2024.02.10. 07:00

Aláírásgyűjtésbe kezd a Demokratikus Koalíció pápai szervezete

Novák Katalin köztársasági elnöknek le kell mondania – jelentette ki Grőber Attila, a DK választókerületi elnöke azon a sajtóeseményen, melyet a párt helyi szervezetének irodájában tartott. A politikus bejelentette, aláírásgyűjtésbe kezdenek, egyelőre az online térben, de hamarosan személyesen is próbálják elérni a választópolgárokat.

Haraszti Gábor

Grőber Attila szerint a köztársasági elnöknek le kell mondania

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Grőber Attila két témát érintett a sajtótájékoztatón, az egyik a ki nem töltött konzultációs ívek összegyűjtése volt, ezzel kapcsolatban elmondta, az íveket február elejéig várták, és a többi ellenzéki párttal közösen összegyűjtött mintegy kétezer ívet hamarosan átadják az aHang nevű szervezetnek.

A politikus beszélt a köztársasági elnök által aláírt kegyelmi döntésről is. – Két dologra szeretnénk választ kapni: Ki volt a kegyelmi kérvény benyújtója? A mi ismereteink szerint ugyanis a kegyelemben részesülő K. Endre nem kért kegyelmet. Másrészt miért nem ismerhetjük meg az indoklást? Varga Judit és Novák Katalin súlyos hibát követett el. Ezért aláírásgyűjtést kezdeményeztünk, melyet egyelőre az online térben folytatunk. Szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy aki egyetért azzal a szándékunkkal, hogy Novák Katalin köztársasági elnöknek ebben a helyzetben le kell mondania, az ezt a petíciót írja alá – mondta Grőber képviselő.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában