Palacsintanap és futóverseny

2024.02.24. 14:00

Állatmenhelynek gyűjtöttek a pápai petőfisek

Február 13-án első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendeztek palacsintanapot a Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban. Az eseményhez vicces futóverseny kapcsolódott, melynek nevezési díjából a Második Esély Állatmentő Csoportot támogatták a diákok.

Haraszti Gábor

Rengeteg ajándékkal érkeztek a petőfis diákok

Fotó: iskola

A palacsintanapot, vagyis a pancake day-t Gulyásné Klózer Tünde vezetésével az iskola angol nyelvi munkaközössége szervezte meg. A szabályok egyszerűek voltak: ötfős csapatok nevezhettek a versenyre, a résztvevők köténnyel a nyakukban egy már megsült palacsintával a serpenyőjükben futottak a gimnázium előtti területen, minden szakasz felénél a palacsintát feldobva és elkapva kellett továbbfutniuk, a szakasz végén ezt megismételték, majd a célba érkezve a kötényt és a serpenyőt átadták a következő futónak. A versenyt a 12. c-s csapat nyerte. 

Fotó: iskola

A nap jótékony célt is szolgált, minden csapat nevezési díja valamilyen állateledel vagy állatfelszerelés volt, amelyet a Második Esély Állatmentő Csoportnak szántak a diákok. Közel száz kilogramm kutya- és macskaeledelt, jutalomfalatot, játékokat, plédeket gyűjtöttek a petőfisek, amiket a 12. b osztály Gulyásné Klózer Tünde osztályfőnökkel közösen szállított ki Murai Lajosnénak, a Második Esély Állatmentő Csoport vezetőjének. Ibolya néni könnyekig meghatódott a rengeteg ajándék láttán.

– Csodálatos, nagyon megható és szívet melengető a diákok felajánlása, rengeteg szuper dolgot kapott a menhelyünk. Hálásan köszönjük a tanárnőnek és a diákoknak, hogy gondoltak a gazdátlan kis "mentettkékre". Olyan megható volt, ahogy a diákok elérzékenyültek a kis árváink láttán, és amilyen nagy-nagy szeretettel simogatták őket, azt szavakban nehéz kifejezni – mondta a menhely vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában