Angol előadás

2024.02.29. 19:00

Amerikából érkezett előadót hallgattak az ajkai diákok

Mindent megértettek az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységébe járó osztályok, akik a veszprémi American Cornerből érkezett angol nyelvi szakember, Emily Todd előadását hallgatták.

Tisler Anna

Az előadáson a  nyelvi előkészítősök és az emelt szintű angolos csoportok diákjai vettek részt, a három órában csaknem 130 tanuló. Az első órában Falussy Boglárka ismeretterjesztő Kahoot-kvízzel készült Amerikáról, gasztronómia, híres helyek, földrajz, ünnepek és jeles napok témakörben. 

Emily Todd előadás közben Fotó: Tisler Anna 

A második órában vetített képes előadásában szó volt többek között a települések fejlődéséről, bemutatva az egykori kis falvakat, amelynek lakosai földművelésből éltek, és a ma ott álló felhőkarcolókat, amelyekben egyenként elfér egy falu lakossága, illetve bemutatta a déli államokat és a saját városát.

A diákok hallottak az egzotikus állatokról, a növényekről, a szigetekről. A harmadik órában Emily az egyetemet mutatta be, ahol tanult, valamint szólt az amerikai felsőoktatás néhány egyedi jellemzőjéről. Az előadást követően a diákok kérdezhettek. Sashalmi Melindától, idegen nyelvi munkaközösség vezetőjétől megtudtuk, hogy a technikum régóta jó viszonyt ápol az American Cornerrel, amelynek vezetője, Falussy Boglárka és a külföldi szakemberek évek óta felkeresik az iskolát, hogy segítsék a bánkisok nyelvtanulását. Idén február 28-án három órában hallgatták az osztályok Emmy előadását. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában