MIMI

2024.02.16. 15:00

Civil segítség a révfülöpi mentőpontnak

Tavaly év végén hozták létre helyi vállalkozók és aktív civilek a Mi Otthonunk, Mi Jövőnk Egyesületet (MIMI) Révfülöpön.

Hegyi Zoltán

Az egyesület célja, hogy felrázzák a helyieket, mert úgy érzik, hogy Révfülöp csodálatos hely, pezsgő élettel, de a településhez szorosan kapcsolódó emberek nehezen találnak egymásra, kevés a közös pont. A révfülöpi MIMI a mögöttük álló pár hónap alatt is rengeteg kezdeményezést indított el, ezek szépen lassan eredményt is hoznak. Ilyen például a helyi mentőponton dolgozó mentősök étkeztetése. A révfülöpi – egész évben működő – mentőpontot 2023-ban adták, át és ennek köszönhetően a település és környezetének ilyetén ellátása sokkal hatékonyabb lett. Az itt dolgozó mentők 24 órában teljesítenek szolgálatot reggel 7 órai váltással. 

Amint azt Fülöp Zoltántól, a MIMI alelnökétől megtudtuk, felvették Pupos Norberttel, a Bisztró 71, valamint Tóth Gáborral, a Tóth Vendéglő tulajdonosával a kapcsolatot, és megegyeztek, hogy a hét minden napján, havi váltásban napi egy meleg étellel segítik az itt dolgozó mentőápolók munkáját. 

Nátrán Albin, Veszprém vármegye vezető mentőtisztje elmondta, nagyra értékelik az egyesület és a vendéglátók támogatását. Elmondta, hogy szinte semmiben sem szenvednek hiányt, ráadásul nyáron ígérete szerint egy motoros mentős is szolgálatba áll náluk, ugyanakkor nagyban segítené munkájukat, ha a mentőautójukban lenne egy EDAN betegellenőrző monitor. A közel egymillió forint értékű gépre jelenleg nincs kapacitásuk, de a MIMI egyesület ígéretet tett arra, hogy segítenek a gép beszerzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában