Búcsú

2024.02.12. 15:28

Eltemették Kallai Sándor művész-tanárt

Hatalmas tömeg, köztük a család, rokonok, barátok, kollégák, ismerősök, tisztelők kísérték utolsó útjára Kallai Sándor művész-tanárt, a Veszprémi Művész Céh egyik képviselőjét, a város egyik emblematikus személyiségét Veszprémben, a Vámosi úti temetőben február 12-én, hétfőn.

Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az elhunytra Szilvási Lajosné Csordás Éva előadóművész és Veszeli Lajos festőművész emlékezett, mondta el búcsúzó gondolatait. Elhangzott egyebek mellett, hogy a művész-tanár több ezer veszprémi diákot tanított meg rajzolni, festeni. Kallai Sándor rajz–földrajz szakos pedagógusként 1961-ben kezdett dolgozni Veszprémben, majd rajz szakfelügyelő feladatot látott el a megyében. Sokoldalú, szerény, rendkívül barátságos ember hírében állt, akinek rengeteg tisztelője volt, sokat lehetett tanulni tőle, példaként tekintettek rá. Mindig elsődlegesnek tartotta a családját, a művészetet, valamint az élet, a másik ember tiszteletét. 

Ellepték a virágok Kallai Sándor művész-tanár sírját Veszprémben, a Vámosi úti temetőben
Fotó: Kovács Erika/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában