Sérülten is teljes élet

2024.02.24. 07:00

Fakutya a mozgássérült látogatóknak

Második alkalommal adott otthont az Ajkai Jégcsarnok a Magyar parasport napja rendezvénysorozatának február 22-én. A programon vették birtokba azt a két fakutyát, amelyet a közönségkorcsolyán díjmentesen használhatnak a mozgássérült vendégek, akik a létesítményt is ingyenesen látogathatják.

Tisler Anna

A program egyik célja az volt, hogy az egészségesek is megtapasztalják: sérültként is lehet sportolni, teljes életet élni

Fotó: Gyarmati László

A Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által szervezett rendezvényre az óvodás, az általános és a középiskolás korosztályt is meghívták. Az ajkai intézményeken kívül Devecserből és Kertáról is érkeztek résztvevők, akik az Ajkai Óriások Jégkorong SE sportolói segítségével többféle mozgásformát próbálhattak ki. 

Fotó: Gyarmati László

Volt korcsolyázás, fakutyázás, csörgőlabda, petanque, darts bekötött szemmel, valamint Tóth Milán beszélt a csoportoknak arról, hogy milyen vakvezető kutyával közlekedni. Nagyné Balassa Szilvia igazgatóhelyettes kérdésünkre elmondta, a céljuk az volt, hogy új sportágakkal ismertessék meg az érdeklődőket, élményt nyújtsanak, és az épek megtapasztalják, hogy sérültként is lehet sportolni, teljes életet élni.

Fotó: Gyarmati László


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában