Önkormányzati választás

2024.02.23. 20:00

Fülöp Zoltánt indítják Ajkán a polgármesteri székért

Jelöltállítási ülést követő sajtótájékoztatóján mutatta be Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Fülöp Zoltánt.

Tóth B. Zsuzsa

Fülöp Zoltán mindig biztos és kiszámítható pontja volt az ajkai politikai életnek, figyelmébe ajánlhatjuk az ajkai polgároknak párthovatartozástól függetlenül – mondta Navracsics Tibor miniszter a sajtótájékoztatón

Fotó: Györkös József

Amint azt a miniszter elmondta, a június kilencedikén tartandó helyhatósági választáson Ajkán is lehetőségük lesz a polgároknak új polgármestert és képviselő-testületet választani, vagy megerősíteni a régieket pozíciójukban.

− A Fidesz-KDNP is arra készül, hogy harcba szálljon a választók bizalmáért. Szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, valljuk, hogy a városi politika nem kell, hogy az országos politika függvénye legyen.  Célunk, hogy Ajka sikeres, magas fejlődési ívet felmutató város legyen, amely méltó hagyományaihoz és a társadalomban elfoglalt helyéhez. Mivel úgy gondoljuk, hogy az önkormányzati választásnak nem ideológiai és pártpolitikai célokról kell szólnia, olyan képviselő- és polgármesterjelölteket választottunk, akik már egyéb, politikán kívüli tevékenységükkel bizonyították, hogy érdemesek a közösség bizalmára. Kezdve a polgármesterjelölttel, akinek munkássága három évtizede összeforrt Ajka demokratikus átmenet utáni önkormányzati munkájával és helyi politikájával. Mindig biztos és kiszámítható pontja volt az ajkai politikai életnek, az ajkai polgárok figyelmébe ajánlhatjuk párthovatartozástól függetlenül – mondta a miniszter.

Fülöp Zoltán elmondta, 30 éve dolgozik az önkormányzatban, hosszú évek óta vezeti a gazdasági bizottságot, és alpolgármesterként a gazdaságfejlesztésért volt felelős négy éven át, amikor a várost vezették. Úgy fogalmazott, célja, hogy a város a fejlődés útján maradva minden létező lehetőséget kihasználva fejlődjön, hiszen megérdemli azt és szüksége van a támogatásokra, a munkahelyek teremtésére, megtartására. 

Az ajkai önkormányzati képviselőjelöltek: Rieder András, Halász Orsolya, Szélessyné Pfening Zsuzsanna, Szélessy Balázs, Nagy Noémi, Szinesi András, Baráth Gábor, Szaniszló Edit, Puskás Károly, középen Fülöp Zoltán
Fotó: Györkös József

− Nehéz időszakot élünk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy az ország számára június kilencedikén az európai parlamenti választások eredménye is rendkívül fontos. Nem mindegy, hogy a következő ciklusban milyen módon kell küzdenünk azért, hogy megkaphassuk, ami nekünk jár, mennyire lesz könnyű a nekünk szánt támogatások idehozatala, mit tudunk tenni a migráció ellen, és azért, hogy a háborúnak mielőbb vége legyen, és a hazánkban és Európában élő embereket biztonságban tudhassuk – mondta a polgármesterjelölt, és figyelembe ajánlotta a tíz választókörzet jelöltjeit. Sorrendben Rieder Andrást, Halász Orsolyát, Szélessyné Pfening Zsuzsannát, Szélessy Balázst, Nagy Noémit, Szinesi Andrást, Baráth Gábort, Szaniszló Editet, saját személyét, valamint Puskás Károlyt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában