Sajtótájékoztató

2024.02.29. 17:30

Gyorsabb, biztonságosabb, jobb lett a Nemesvámost Veszprémfajsszal összekötő út (képgaléria)

Sajtótájékoztatót tartottak a Nemesvámost Veszprémfajsszal összekötő út felújítása kapcsán a balácapusztai pakolóban február 29-én. A két település belterületi útszakaszai után 105 millió forintból elkészült 1350 méteres útszakasz kivitelezését a fenntartó Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját üzemeltetési keretéből finanszírozta.

Benkő Péter

Az eseményen megjelent Kontrát Károly és Ovádi Péter országgyűlési képviselő, előbbi választókerületéhez tartozik Veszprémfajsz, utóbbiéhoz Nemesvámos. Kontrát Károly elmondta, még korábban kezdeményezte képviselőtársával azt az összefogást, mely révén a belterületi utakat követően a külterületi összekötő út is megújulhatott, így ennek eredményeképp ma már egészen más élmény autózni rajta, mint korábban. – Köszönet illeti képviselőtársamat az együttműködésért, illetve a kormányt, a kivitelezőt, valamint a két község vezetését, hiszen a gyorsabb, biztonságosabb közlekedés mára lehetővé vált – mondta el.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Ovádi Péter kiemelte a kormány fejlesztésekkel kapcsolatos elkötelezettségét, rámutatva, az itteni dinamikus fejlődés más települések számára is jó iránytű. – Egy útról van szó, ami embereket köt össze, de nem mindegy, hogyan, milyen körülmények között – mondta, majd szólt a fenntartó veszprémi kirendeltségének átlagon felüli teljesítményéről, rámutatva Balácapuszta jobb megközelíthetőségére is.

Az út Nemesvámos és Veszprémfajsz közigazgatási határán vezet át. Sövényházi Balázs, Nemesvámos és Fertig József, Veszprémfajsz polgármestere azt hangsúlyozta, régi vágyuk teljesült ezzel a településeken élőknek, hiszen korábban az út egyenetlen és keskeny volt, ma viszont kényelmesen járható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém vármegyei igazgatója, Fekete János bizakodó, hogy a kormány biztosítani tud anyagi forrásokat további útfejlesztésekre, hiszen szükség lenne rá. Szóba került például a 8-as főút Veszprémet nyugatról elkerülő szakaszának folytatása, illetve azt is említette, a 8-as és 77-es út városszéli csomópontjában beszereltek egy kamerás irányítórendszert, dinamikusabbá, gyorsabbá téve a járművek átengedését. A most elkészült összekötő út kapcsán pedig elmondta, a tél eleji időjárás miatt a padkát csak év elején tudták elkészíteni, de így már teljesen biztonságos az út.

Az autósok figyelmét a jelenlévők felhívták arra, hogy Nemesvámos határában, a település felé közeledve egy telepített traffipaxot is üzembe helyeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában