Jelzések

2024.02.27. 20:00

Hamarosan elkészül az optikai felfestés is a Veszprémet Balatonalmádival összekötő úton

Tavaly év végén elkészült a Veszprémet Balatonalmádival összekötő út egy szakaszán az új aszfaltréteg. Viszont az úttest szélét jelző vonalakat még nem festették fel. A kanyarokkal tűzdelt útszakaszon sötétben ez veszélyes lehet, kíváncsiak voltunk, tervezi-e a felfestés elkészítését az üzemeltető.

Benkő Péter

Kérdésünkkel megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjét, Pécsi Norbert Sándort, aki lapunknak elmondta, az úttest szélét jelző vonal, azaz szakmai nyelven az optikai felfestés tavaly év végén készült volna el. – A középső, szaggatott tengelyvonalat még fel tudták festeni a szakemberek, de a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt az optikai felfestésre már nem volt lehetőség.

Az optikai felfestés hamarosan elkészül, addig a fényvisszaverőkkel ellátott oszlopok jelzik az út nyomvonalát Fotó: Benkő Péter

Az osztályvezető hozzátette, a burkolati jelek festését tavasztól őszig lehet végezni, így hamarosan ezen a szakaszon is folytatják, illetve befejezik a megkezdett munkát a szakemberek. Addig is a közlekedők türelmét és megértését kérik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában