Önkormányzati választás

2024.02.27. 08:00

Hartmann Ferenc az ellenzék veszprémi polgármesterjelöltje

A Híd a Városért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum és a Párbeszéd–Zöldek hétfőn bemutatta közös veszprémi polgármesterjelöltjét.

Juhász-Léhi István

Hartmann Ferenc kijelentette, azért fognak dolgozni, hogy mindenki itthon érezze magát Veszprémben

Fotó: Nagy Lajos

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője szerint Veszprém ma sokkal kevesebb lenne, ha nem lett volna Hartmann Ferenc a 2000-es évek elején alpolgármester. Úgy fogalmazott, hogy Hartmann pontosan tudja, hogy nemcsak a külcsín számít, hanem az itt élő emberek életminősége is. Hozzátette, utoljára szociális bérlakás ebben a városban akkor épült, amikor az MSZP helyi elnöke volt az alpolgármester.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője és Hartmann Ferenc polgármesterjelölt
Fotó: Nagy Lajos

Barabás Richárd, a Párbeszéd–Zöldek társelnöke felhívta a figyelmet, helyi szinten, az önkormányzatban más logika kell a mindennapi munkában, mint akár az Országgyűlésben, akár az Európai Unióban.

Tüttő Kata, a Magyar Szocialista Párt alelnöke, főpolgármester-helyettes kifejtette, ugyanolyan régóta szeretik Hartmannal a saját városukat, ahol látják a kátyúkat, a hiányzó szemetest. Arról is beszélt, hogy az önkormányzatok a magyar demokrácia utolsó tartalékai.

A Híd a Városért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum és a Párbeszéd–Zöldek mutatták be  közös veszprémi polgármesterjelöltjüket
Fotó: Nagy Lajos

Hartmann Ferenc, Veszprém ellenzéki polgármesterjelöltje megjegyezte, alpolgármestersége idején, 2003-ban először sikerült Magyarország legélhetőbb városainak dobogójára kerülnie a városnak. A jobboldali városvezetés is ezt az irányt követte, de mint mondta, "minimális szociális érzékenységgel". A város lélekszáma 10 év alatt 10 százalékkal csökkent, magasak a lakhatási és megélhetési költségek. Bírálta a város bérlakáshelyzetét, kevés az idősotthoni férőhely. 2023-ban büszkén és sikerrel viselte a város az Európa Kulturális Fővárosa címet, de tervezett beruházások maradtak el. Számonkérte a 8-as főút nyugati elkerülő szakaszának kétszer két sávosítását és külön szintű csomópontjainak kiépítését, az új völgyhidat. Megemlítette a gyulafirátóti honvédségi gigaberuházást, és a Bakonykarszt állami tulajdonba vételét.

Hartmann Ferenc beszédében számonkérte a 8-as főút nyugati elkerülő szakaszának kétszer két sávosítását és külön szintű csomópontjainak kiépítését is
Fotó: Nagy Lajos

Hartmann Ferenc kijelentette, azért fognak dolgozni, hogy mindenki itthon érezze magát Veszprémben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában