Közösség és szeretet

2024.02.11. 20:00

Karitász bál Sümegen: segítenek a rászorulóknak

Támogatják a nehéz körülmények között élő embereket, családokat a karitász bál bevételével, amit Udvardy György veszprémi érsek, az est fővédnöke nyitott meg Sümegen, a Hotel Kapitány dísztermében szombat este. A bált a Veszprém Főegyházmegyei Karitász (VFK) szervezte, Papp Imre várkapitány családja 1,1 millió forint felajánlást tett.

Kovács Erika

A jótékonysági bálon szép műsort adott a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüstház Otthon darvastói tánccsoportja is

Fotó: Kovács Erika / Napló

Az esten részt vett mások mellett Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ vezetője, Németh Zoltán, Sümeg alpolgármestere, Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese és Nagy József plébániai kormányzó.

– Mi, emberek egy Isten által teremtett közösség részesei vagyunk – hangsúlyozta Udvardy György veszprémi érsek. Hozzátette, közösség az, mely evangéliumot hirdet, illetve a szeretetet képviseli, miként ezt a karitász is teszi. Az érsek a jövő kapcsán szólt a felelősségről, majd nagyon fontosnak nevezte a segítést, az önkéntesek munkáját, a jótékonysági eseményeket, amilyen a mostani bál is.     

Udvardy György veszprémi érsek szerint "közösség az, mely evangéliumot hirdet, illetve a szeretetet képviseli, miként ezt a karitász is teszi"
Fotó: Kovács Erika  / Napló

– Összesen 1,1 millió forinttal támogatja a nemes ügyet, illetve a bál célját a Papp család – ezt Böjte Éva, a szálloda igazgatója mondta. Megjegyezte, jövőre a teljes bevételt felajánlják. Örömmel szólt arról, hogy már második alkalommal adhatnak helyet a bálnak, amit jótékony céllal rendeznek meg. 

– A jótékonykodásnak napjainkban kiemelt jelentősége van, különös tekintettel a nemzetközi helyzetre – vélekedett. 

Az esten Zagyva Richárd, Ghiczy László, a VFK igazgatója és Szijártó László lelki igazgató is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel, ők egyebek mellett a közösség erejét, az összefogást, az önkéntesek jelentőségét emelték ki. A megnyitón köszönettel szóltak Lovró Krisztina, a helyi karitász képviselője, Grófné Papp Ilona, a várcsárda vezetője és Pajor Krisztina szervezői munkájáról is. Mint ismert, a VFK a Veszprémi Főegyházmegyében látja el a karitatív tevékenységet, különféle adományokkal segítik a rászorulókat, családokat. Ezeket a Veszprémi Érsekség, valamint az országos központ segítségével, és támogatók révén szerzik be. A karitász nagy erőssége, hogy sok az önkéntes, 38 ilyen csoportjuk van, több mint 300 önkéntessel dolgoznak elsősorban a veszprémi egyházmegyében. 

Böjte Éva, a szálloda igazgatója örömmel szólt arról, hogy már második alkalommal adhatnak helyet a bálnak, amit jótékony céllal rendeznek meg
Fotó: Kovács Erika  / Napló

A jótékonysági bálon szép műsort adott a várpalotai Táncoló Talpak Caritas Junior Társastánc Csoport és a Bakony Integrált Szociális Intézmény Veszprém Vármegye Ezüstház Otthon darvastói tánccsoportja, a talpalávalóról pedig a Búgócsiga Együttes gondoskodott. 

Fotó: Kovács Erika  / Napló
Fotó: Kovács Erika  / Napló

 

Fotó: Kovács Erika  / Napló

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában