Képviselő-testület

2024.02.29. 16:00

Kiszámítható és biztonságos a badacsonytomaji költségvetés

Kiszámíthatónak, biztonságosnak nevezte Krisztin N. László polgármester az idei badacsonytomaji költségvetést, amelyet a város képviselő-testülete már januárban elfogadott.

Szijártó János

Badacsonytomaj idei költségvetése olyan stabil alapokon nyugszik, mint a kisváros központjában álló Szent Imre római katolikus bazalttemplom Fotó: Szijártó János

Mint megtudtuk, működési kiadásokra 1,14 milliárd forintot, fejlesztésekre, felhalmozási kiadásokra több mint 114 millió forintot terveztek be a 2024-es költségvetésben.

Kiszámítható, biztonságos az idei költségvetés, amelyet az itt élők igényei, elvárásai szerint állítottunk össze – hangsúlyozta Krisztin N. László polgármester Fotó: Szijártó János

– A helyi adókat nem emeltük meg, viszont terveztük a beiskolázási segélyt, illetve keretet különítettünk el a 60 év felettiek köszöntésére az idei évben is. Ami a fejlesztéseket illeti, a 2023-ban megkötött szerződések alapján ebben az évben napelemes lámpák kerülhetnek a Káptalantóti útra, reményeink szerint elkészül a Balaton utca csapadékvíz-elvezetése, de tervezünk további útfelújítási munkákat, és új játszótéri eszközök beszerzése is várható. Kiszámítható, biztonságos költségvetés az idei, amelyet az itt élők igényei, elvárásai szerint állítottunk össze – hangsúlyozta.

Krisztin N. László arra külön kitért, hogy számukra a 2024-es esztendő bővelkedik jubileumokban, hiszen idén ünneplik Badacsonytomaj várossá nyilvánításának 20. évfordulóját, 60 éves lesz a Badacsonyi szüret, és éppen 100 évvel ezelőtt alakult meg a Badacsonytomaj Sport Egyesület. A polgármester hozzátette, Badacsonytomaj Kulturális Intézménye a megszokottnál is színvonalasabb programokkal igyekszik emlékezetessé tenni ezeket az eseményeket, de minden ünnepnek, rendezvénynek akkor van értelme, ha azt a településen élő emberek magukénak érzik. Ezért az önkormányzat számít a város civil szervezeteire, a helyi vállalkozókra, intézményekre és minden jó szándékú emberre, aki szereti a lakóhelyét és tenni is hajlandó érte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában