Együtt a Bakonyért

2024.02.21. 12:58

Megalakult a Bakony Charta Egyesület – közösségi összefogás turisztikai és fenntarthatósági céllal

Megalakult a Bakony Charta Egyesület – értesítette egyik vezetőségi tagja szerkesztőségünket. A civil szervezet internetes oldala szerint alapját szilárd értékközösség jelenti. Az az összefogás adja, amelynek közös célja a Bakony-térség gazdasági, környezeti és társadalmi egyensúlyának megteremtése, annak előmozdítása, a térségi versenyképesség erősítése, a fenntarthatóságot szolgáló közösségi együttműködés ösztönzése.

Rimányi Zita

Együtt a Bakonyért! Szakértők segítségével tervezik a jövőt a Bakony Chartához csatlakozók. A kép egy korábbi ajkai összejövetelen készült

Forrás: Bakony Charta

Az egyesület felületén közzétett tájékoztatás alapján a megalakulása immár a második lépés volt abban a folyamatban, amely 2023. június 15-én mutatta meg magát elsőként, amikor Veszprémben több mint ötven aláíró tette le voksát a térségi és közösségi alapú összefogás mellett és írta alá a Bakony Turisztikai Charta szándéknyilatkozatát.

A szándéknyilatkozat aláírását egy még szorosabb együttműködés, az egyesület alapítása követte. A megalakult Bakony Charta Egyesület résztvevői hisznek abban, hogy a térség tudatos, közös értékeken alapuló hálózatos fejlesztése hozzájárul a Bakony társadalmi, környezeti és gazdasági egyensúlyának hosszú távú fenntartásához, a térségben élők életminőségének javításához.

„Mindezért teszünk és tenni is fogunk, fejlődésünk záloga közösségünkben és a tudatos tervezésben, a folyamatosan monitorozott haladásban rejlik. Egyesületünk alapító tagsága ennek mentén 25 szervezettel, köztük a térségi erdőgazdaságokkal, kulturális és turisztikai célú szervezetekkel, helyi önkormányzatok, helyi termelők, civilek és magánszemélyek részvételével kezdte meg működését. Munkánkhoz valódi elköteleződés mentén, a Bakony Turisztikai Charta szándéknyilatkozat aláírásával lehet kapcsolódni. Elnökségünk tagjai: Pápai Platán Nonprofit Kft., Kristály-völgy Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület, Kurtus János, Máthéné Árgyelán Alexandra és Nagyesztergár Község Önkormányzata. Egyesületünk alelnöke Jagicza Attila, elnöke Antal Zsuzsanna" – olvasható a közösségi oldalon közzétett információk között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában