IV. Kádártai Kolbászolás

2024.02.17. 15:00

Nagy csapattá kovácsolódtak a kis csapatok a kolbászkészítő versenyen (galéria)

A Közösség Kádártáért Egyesület és a Kádártai Közösségi Ház szervezésében, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a város önkormányzata és egy cég támogatásával valósult meg a IV. Kádártai Kolbászolás. A verseny idén rekordot döntött a benevezett huszonkét csapattal, amelyek tagjai meg kívánták mutatni gasztronómiai tehetségüket, összemérni tudásukat.

Benkő Péter

Porga Gyula polgármester a rendezvény megnyitóján örömét fejezte ki, hogy évről évre egyre többen jönnek el a kolbászolásra

Forrás: Veol

Fotó: Benkő Péter/Napló

Porga Gyula polgármester a rendezvény megnyitóján örömét fejezte ki, hogy évről évre egyre többen jönnek el a kolbászolásra, látszik, jó ötlet volt a kezdeményezés. – A verseny itt elsősorban nem a győzelemről szól, hanem arról, hogy együtt lehetünk. Hiszen fontosak a közösségek, a gasztronómia, a kolbászkészítés pedig pont egy olyan „műfaj”, mely egy nagy csapattá kovácsolja össze a közösségeket. A polgármester sikereket, jó hangulatot kívánt a résztvevőknek és vendégeiknek.

Majd Tósoki Gina, a közösségi ház vezetője ismertette a verseny menetét. A polgármester személyesen osztotta ki a húst minden csapatnak, és elkezdődött az izgalmas verseny. A szervezők öt kilogramm kockázott húst, belet, vizet, asztalt és padokat biztosítottak csapatonként, a többi alapanyagról és eszközről a versenyzők gondoskodtak, akiknek egy-egy tizenöt-húsz centiméteres sült kolbászt kellett leadniuk értékelésre. – Csapatonként legalább öt fővel lehetett nevezni a versenyre, ez volt a feltétel – mondta el lapunknak Tósoki Gina, aki elárulta, az elkészített finomságokat a csapatok vendégei fogyasztották el a délután folyamán.

A verseny délelőtt tízkor indult, a zsűri egy órakor kezdte végigkóstolni a remekműveket, kiválasztani a legjobbakat. Kísérőprogramként sörivó versenyt rendeztek, a hangulatról pedig Polgár Csabi gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában