Fejlesztések Révfülöpön

2024.02.24. 07:00

Nyertes pályázatokkal haladnak

A nagyközségben három nyertes pályázatnak köszönhetően egyszerre több helyen is elkezdődött a kivitelezés. A Polgármesteri Hivatal épületének felújításához, energetikai korszerűsítéséhez a kormány több mint 87 millió forint pályázati támogatást biztosított.

Tóth B. Zsuzsa

A projekt célja az energiatakarékosság és energiahatékonyság növelése. A korszerű műszaki és energetikai rendszerek hozzájárulnak az épület környezettudatosabb és fenntarthatóbb működéséhez, a tervezett korszerűsítési beruházások energiatakarékos működésük révén biztosítják az ingatlan működési költségeinek csökkenését. Ez hosszú távon az önkormányzat költségvetési számainak javulásához vezet. Elkészül az épületek külső határoló egységeinek utólagos hőszigetelése, hőtechnikai fejlesztése, gépészeti korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, megújuló energiatermelő rendszer telepítése, a használati melegvíz-rendszer megújítása. A jelenlegi korszerűtlen gázfűtés helyett a helyiségek fűtésére és hűtésére moduláris, inverteres szabályozású rendszert alakítanak ki. 

A beruházások sora a hivatal energetikai felújítását is érinti
A beruházások sora a hivatal energetikai felújítását is érinti
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A világítási rendszer energiatakarékos lesz, az áramellátás, valamint a használati melegvíz-termelés részben megújuló energiával történik. Az okos megoldások használatával lehetővé válik, hogy az épület fűtését előre programozottan, illetve távoli módon, részben megújuló energiával működő vezérlés segítségével irányítsák, ezzel csökkenjen az épület víz, gáz és áramfogyasztása. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában