Képzés zászlósoknak

2024.02.28. 12:00

Sikeres volt a pápai tanfolyam

Hat katonai szervezet 34 törzszászlósa és zászlósa szerezte meg a beosztásuk ellátásához szükséges végzettséget a közelmúltban az MH 47. Bázisrepülőtéren befejeződött hibrid egységes zászlóstanfolyamon.

Haraszti Gábor

A honvedelem.hu beszámolója szerint a tavaly szeptemberben kezdődött tanfolyamon részt vevő állomány többek között kommunikációs, vezetéselméleti, konfliktuskezelési és katonai döntéshozatali ismeretekkel bővítette tudását. A képzési tematika részeként az altisztek egy hadtörténeti momentumot is megelevenítettek, méghozzá az 1849. júliusi ihászi csatát. A zászlóstanfolyam befejezéseként a vizsgázók adott témákból záródolgozatot készítettek, amelyet meg kellett védeniük, illetve egy szóbeli tételt húztak. 

Harmincnégyen tettek sikeres vizsgát
Forrás: honvédelem.hu

A képzést teljesítő állománynak a kibocsátórendezvényen az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese, Gadó Imre alezredes gratulált. A bizonyítványok átnyújtása után Végh István törzszászlós kiváló tanulmányi eredményei jutalmaként emléktárgyban részesült. Kondor Gaál Zsuzsanna törzszászlós és Katona Zoltán zászlós az alakulat vezénylőzászlósától, Némethy Tamás főtörzszászlóstól okleveleket vehetett át. Végül az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központjának vezénylőzászlósa, Bukovinszki Zsolt főtörzszászlós megköszönte mindenkinek a munkáját és a tanfolyamon nyújtott teljesítményét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában